Neipperg Collection Rouge Bordeaux (2014)

11.95

Category: , .

Product Description

Neipperg Collection

Neipperg Colection is het resultaat van een zeer lange wijnbouwtraditie binnen de Neipperg-familie gedurende vele generaties. De graven von Neipperg maken deel uit van een illustere Duitse aristocratische familie die sinds de twaalfde eeuw in het huidige BadenWürttemberg is opgericht. Wijnboeren voor ontelbare jaren en landbezitters, de graven von Neipperg zijn al meer dan acht eeuwen betrokken bij de wijnbereiding, Stephan von Neipperg beheert verschillende prestigieuze landgoederen: Château Canon La Gaffeliere, La Mondotte, Clos de l’oratoire, Clos Marsalette, Château d’Aiguilhe.

Neipperg Collection Rouge Bordeaux

De Neipperg Collection is representatief voor de kwaliteit die de familie Neipperg in Bordeaux weet te maken. Het betreft een Bordeaux met een geweldige persoonlijkheid.
De wijn is een traditionele Cuvee gemaakt van 80% Merlot en 20% Cabernet Sauvignon. In de neus tref je een geur van rijpe pruimen met daarnaast een minerale frisheid. Al proevend volgt een overtuigende smaak met veel diepte en structuur. Dit maakt hem een sterke, maar uitgebalanceerde wijn met een enorme concentratie aan fruit en verfijnde tonen van eiken. Deze tonen ontstaan omdat ongeveer 35% van de wijn gerijpt is op houten vaten. Tenslotte heeft de wijn een lange, maar zachte afdronk die naar meer doet smaken, geniet!

love it, share it!

google pinterest

 

Extra informatie

Land

Frankrijk

Regio

Bordeaux

Druif

Cabernet Sauvignon, Merlot

Blend

80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon