EIGEN IMPORT

De Wijn Genoten zoekt naar de beste wijnen binnen de assortimenten van diverse importeurs in Nederland, maar importeert deze echte parels natuurlijk het liefste zelf!
Hierbij een kort overzicht van de ‘eigen wijnhuizen’:

Pascal-Ponson, Champagne, Frankrijk. Een klein bedrijf met groot oog voor kwaliteit. De familie Ponson bezit 13,5 hectare aan wijngaarden verspreid over 5 dorpen, alleen maar Premier Cru, in de regio Montagne de Reims. Ontzettend goede prijs-kwaliteit, dus geniet!

Roberto Ferraris, Piemonte, Italië. Het wijndomein werd in 1923 opgericht door Stefano Ferraris. Hij is de kleinzoon van Stefano Ferraris. Het domein ligt in de gemeente Agliano Terme, in het hart van de historische zone van Barbera d’Asti en Nizza. De wijngaarden bestaan gedeeltelijk uit oude stokken waarvan sommige zelfs tot 70 jaar oud. 4 Barbera’s en 1 Nebbiolo. Fijn!

Weingut Nelles, Ahr, Duitsland. Op slechte 2 uur en 45 minuten rijden vanaf Utrecht tref je het geweldige Ahr dal. Een bijzonder microklimaat zorgt voor fijne riesling en hele rijke Spatburgunders. Hier ontdekten we dit minder bekende, maar oh zo fijne VDP wijnhuis waar Thomas en Philip Nelles zorgen voor geweldige wijnen; van basis tot Grosse Gewachse!

Egon Schmitt, Pfalz, Duitsland. In de Pfalz maakt Egon Schmitt een hele riante serie wijnen. Vele rieslings, maar ook Grauer Burgunder en Spätburgunder.