Home PageDe wijnbar van de wijn genoten maarssen

De wijnbar van De Wijn Genoten Maarssen

Eerst maar wat minder leuk nieuws: De wijnbar gaat sluiten.

Jawel, na twee roerige jaren heb ik besloten om te stoppen met onze wijnbar en het bijhorende terras. Hoe vaak ik hoor dat dit een enorme aanwinst is voor het dorp is hartverwarmend. Hoe vaak de bar of het terras echter (vrijwel) leeg zijn is bedroevend. De kosten voor het open zijn (personeel, brood, kaas, charcuterie, open wijnen) kunnen in geen velden of wegen op tegen de opbrengsten. Daarnaast onttrekt het heel veel tijd en aandacht uit de winkel en dat mag nooit het geval zijn.
Na lang twijfelen en afwegen heb ik dus besloten om met het horeca deel te gaan stoppen. Het idee was leuk en baan doorbrekend, de praktijk echter niet. Helaas, niet getreurd, dat hoort erbij…
Tot 1 juli zijn we elke vrijdag en zaterdag van 15.30 tot 19.30 uur nog gewoon open met bar en terras. Behalve zaterdag 18 juni, dan hebben we nog een besloten feest.

Het goede nieuws wat hieruit volgt is tweeledig:

  1. We gaan natuurlijk niet stoppen zonder spetterend einde. Op 1 juli organiseren we de állerlaatste, nu al memorabele, terras- en bardag met alle klassiekers qua happen, wijnen en betrokken collegae. All in, van 16.00 – 20.00 uur. € 50,- p.p. Geloof me, u gaat niet teleurgesteld worden tijdens deze ‘Last Blast’…
    UITVERKOCHT  Inschrijven is verplicht en kan in de winkel of via deze link.
  2. De ‘muur’ in de winkel die nu een juridische afscheiding vormt tussen het horecadeel en het winkeldeel gaat op zaterdag 2 juli verdwijnen. We gaan de winkel dan nog mooier, groter, rustiger, logischer en ruimer maken, zodat er nog meer plek komt voor nieuwe wijnen. Op naar de 1000 verschillende wijnen, makkie! De winkel is uiteraard gewoon open tijdens deze kleine verbouwing. Op vrijdagmiddag 8 juli is alles helemaal af en zal er sowieso een van de nieuwe producenten aanwezig zijn om zijn nieuwe wijnen te laten proeven. Het zou mij niets verbazen als daar nog een producent bij aanhaakt. Meer info volgt tzt op de site en de sociale media.