Kaesler – The Bogan (2018)

 37,95

12 op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Kaesler

De Kaesler wijngaarden werden gerund door de familie Kaesler van 1893 tot 1986. In 1999 greep wijnmaker Reid Bosward zijn kans door samen met zijn partners een derde van het domein te kopen. Dit maakte hem het hoofd van de nieuwe Kaesler familie. Op dit moment bestaan de Kaesler wijngaarden voor meer dan 70% uit blauwe druiven die allemaal 40 jaar of ouder zijn.
Nu er toegang was tot geweldig goede kwaliteit oude druivenstokken ging Reid ervoor om rijke wijnen te maken die representatief zijn voor de Barossa streek. De intensiteit van deze oude Syrah druiven leveren hem met vrijwel al zijn wijnen grote faam op.
James Halliday, de belangrijkste wijncriticus voor Australië, beoordeelde de wijnmakerij met 5 sterren. Wijnmakers Reid en Stephen Dew hebben elk hun eigen stijl en maken consequent wijnen die meer dan 90 punten krijgen van branchegenoten en in zeer diverse publicaties. Kortom; ze doen iets goeds daar in de Barossa vallei!

The Bogan

De druiven worden met de hand geoogst en zijn eerst 8 dagen met schil geperst en vervolgens op vat gezet. Gerijpt op 25% nieuw Frans , en 2 tot 3 jaar oude Franse eiken vaten.
Fruit gedreven met zachte, soepele tannines. Elegant en fluweelachtig met goede structuur en lengte  Deze wijn heeft een lange toekomst, The Bogan kan op fles nog 20 jaar bewaard. Serveer de wijn bij voorkeur rond de 16 graden uit Syrah glazen.

.

 

 

 

Extra informatie

Land

Australië

Regio

Barossa Valley

Druif

Syrah

Geur

Rijpe Pruimen, kersen, peper