Grand Bourdieu Blanc Expression (2016)

12.50

Category: , .

Product Description

Haverlan is van oorsprong een Vlaamse familie die in 1930 in Grave is neergestreken.  Dominique Haverlan (1959) was na het behalen van zijn diploma pachter. Als wijnboer is hij begonnen op Château Grand Bourdieu dat sinds zijn overname 3 generaties in de familie zit. Naast Château Grand Bourdieu heeft Haverlan meerdere domeinen in bezit waaronder Château Pessan Saint-Hilaire. Vaak zijn de domeinen verwaarloosd en knapt Haverlan deze volledig op. Om deze reden heeft hij ook permanent 2 steenhouwers in dienst om de kastelen en gebouwen te restaureren.  Alle domeinen bevinden zich in of rond Graves. Haverlan wordt gezien als rijzende ster onder de wijnmakers. Zijn wijnen zijn mooie, zeer betaalbare, lekkere basis Bordeaux. De wijnen hebben terroir-expressie en  zijn jong drinkbaar.

love it, share it!

google pinterest

Extra informatie

Land

Frankrijk

Regio

Bordeaux (Graves)

Druif

Sauvignon Blanc, Semillon

Blend

60% Sémillon, 40% Sauvignon Blanc

Kleur

Strogeel

Geur

Een klassieke Bordeaux-blend met opvoeding op deels nieuwe eikenhouten vaten. Behoorlijk rijp qua stijl (wit en geel fruit) met wat boter en een licht rokerig aroma.

Smaak

In de mond een ronde aanzet met rijpe zuren die de wijn aangenaam fris maken. De wijn heeft een opvallend lange afdronk.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Grand Bourdieu Blanc Expression (2016)”