Domaine de la Borde – Pinot Noir “Sous la Roche” (2015)

23.95

Product Description

Julien Mareschal is een jonge gepassioneerde wijnmaker uit de Jura. Julien komt uit een landbouw familie tijdens zijn studie landbouwkunde heeft hij zich gespecialiseerd in oenologie. In 2003 heeft hij zijn eigen domein van 5 hectare opgezet, binnen de appelatie Arbois-Pupillin. De helft van de druivenstokken zijn 30 jaar oud en de anderen helft is 1985 geplant. Julien is altijd opzoek naar terroir expressie en zijn wijnen worden biodynamisch of organisch gemaakt. Het uitgangspunt bij het maken van de wijn is dat de wijn al ontstaat in de wijngaard. De oogst van de druiven wordt met de hand gedaan. Bij het plukken van de druiven wordt naar maximale rijpheid gestreefd. De wijnen worden gemaakt met de natuurlijke gisten uit de wijngaard. Daarnaast wordt er minimaal, en bij sommige wijnen zelfs helemaal geen, sulfiet toegevoegd. Sommige specifieke jaargangen zoals ‘Foudre a Canon’ zijn momenteel curiositeit onder wijnliefhebbers. Naast dat Julien wijn maakt, geeft hij ook muziekles en organiseert hij regelmatig jazz, folk en wijn avonden op het domein.

De Pinot Noir ‘Sous La Roche’, een wijn zonder sulfiet. Een echte mannen Pinot Noir. Niks liefelijks zoals in de Bourgogne of een verfijnde Spätburgunder uit de Ahr. Maar pure hardrock, niet voor watjes. Een wijn met heftige tannine en vrij hoog in de zuren. De wijn geeft een mondgevoel alsof er een Finse ijsbreker door het pakijs drukt.

love it, share it!

google pinterest

Extra informatie

Land

Frankrijk

Regio

Jura

Druif

Pinot Noir

Kleur

Robijnrood.

Geur

peperig, viooltjes, kers, aardbei, rood fruit, ceder en rokerig.

Smaak

Voor een pinot noir hoog in de zuren en vrij heftige tannines, smaken van kers, aarbei, rood fruit, peperige nuance en lange nasmaak.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Domaine de la Borde – Pinot Noir “Sous la Roche” (2015)”