De Venoge – Millésimé (2002)

59.50

Category: , .

Product Description

Henri-Marc de Venoge, is de enige Zwitser die een Champagnehuis heeft opgezet. De familie komt uit het gebied waar de rivier Venoge uitmondt in het meer van Genève en heeft zich in 1837 gevestigd in Champagne. Het blauwe lint (Cordon Blue) over het etiket symboliseert de gelijknamige rivier Venoge. Daarnaast is het blauwe lint een verwijzing naar de ‘Orde van de Heilige Geest’ die dezelfde linten droeg. De familie De Venoge heeft als eerste Champardennais het geïllustreerd label geïntroduceerd in 1837. Sinds 1853 staat het blauwe lint hierop. De Venoge werkt standaard met pinot noir, chardonnay en pinot meunier. Het uitgangspunt van elke Champagne is de basis Champagne ‘cordon bleu’.

Jaarlijks haalt het Champagnehuis veel internationale waarderingen binnen. Dit wordt gewaarborgd doordat er een zeer strenge selectie van druiven plaatsvindt. Daarnaast worden de druiven eenmaal geperst en niet meermaals. Tot slot rijpt de flessen minimaal 3 jaar in plaats van de wettelijk minimum van 15 maanden. De millésimé rijpt zelfs 5 jaar.

Een millésimé Champagne bestaat uit druiven van één enkel, superieur oogstjaar. Niet elk jaar wordt als superieur beschouwd vandaar dat er ook jaren ontbreken. Minder dan 15% van alle Champagne heeft een jaargang. Doordat er druiven van één jaar worden gebruikt is de terroir-expressie bij deze Champagnes ook groter. Daarnaast is de Champagne complexer en voller doordat de rijping langer is. Al deze factoren dragen bij dat deze Champagnes ook goed gastronomisch inzetbaar zijn.

love it, share it!

google pinterest

Extra informatie

Land

Frankrijk

Regio

Champagne

Druif

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Blend

70% Pinot noir, 15% Chardonnay, 15% Pinot meunier.

Kleur

Lichtgeel. Zeer fijne mousse.

Geur

Krachtige neus met brioche, roostertonen, wit en rijper geel fruit en oxidatieve tonen.

Smaak

In de mond krachtig met grote structuur en concentratie en een zeer lange afdronk.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “De Venoge – Millésimé (2002)”