Agusti Torello Mata – Kripta Gran Reserva Amfora (0.75 liter) (2008)

69.50

Product Description

Agustí Torelló Mata is 40 jaar werkzaam geweest als adviserend ‘wijntechnoloog’. In deze jaren heeft hij zich gespecialiseerd in Cava. In 1993 richtte hij het gelijknamige familiebedrijf op dat zich richt op kwaliteits-Cava. Het bedrijf bezit verschillende wijngaarden in de Penedès rond Sant Sadurní d’Anoia, wat beschouwd wordt als Cava-hoofdstad. Er wordt gewerkt met traditionele druivenrassen als Macabeo, Xarel∙lo en Parellada. De wijn wordt pas bij bestelling gedegorgeerd (verwijderen van gistresten en het plaatsen van de kurk) wat zorgt voor een langere frisheid. Daarnaast wordt ook de degorgeerdatum vermeld. Het unieke van dit bedrijf is het produceren van Cava met één jaargang. Normaliter wordt Cava geproduceerd door meerdere jaargangen te mengen om een constante kwaliteit na te streven. Echter verliest de Cava zo zijn karakteristieken en identiteit. Het bedrijf wordt internationaal erkend vanwege de topcuvée Kripta en de kwaliteit. De afzetmarkt van Agustí Torelló Mata  is de tophoreca van Catalonië. Op verzoek van een aantal topchefs heeft Agustí Torelló Mata ook twee typen azijn op basis van Cava en een Cava om mee te koken ontwikkeld.

Deze  topcuvée wordt gemaakt van de beste en oudste percelen van het bedrijf in Penedès. De rijpingsduur is minimaal 5 jaar. De benchmark voor kwaliteits-Cava. Door Bettane Desseauve uitgekozen als een van de 100 beste wijnen in de wereld. Overtreft met gemak een basis Champagne wat betreft haar kwailiteit. Naast dat dit een unieke Cava is wordt deze ook geschonken uit een oude Romeinse Amfora, die het best bestand is tegen hoge druk. Tot slot is het etiket ontworpen door Rafael Bartolozzi.

love it, share it!

google pinterest

Extra informatie

Land

Spanje

Regio

Penedes

Druif

Macabeu, Parellada, Xarel-lo

Blend

45% Macabeu, 35% Parellada, 20% Xarel∙lo

Kleur

Diep goudkleurig met een elegante mousse

Smaak

In de mond een fijne mousse, zalvend mondgevoel. Met smaken van geel fruit, brioche, toast en vanille. Zeer lange afdronk met veel mineraliteit.

Geur

Complexe neus van groene appel, brioche, geel fruit en een licht noot van honing.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Agusti Torello Mata – Kripta Gran Reserva Amfora (0.75 liter) (2008)”